Oczywistym jest, że w społeczeństwie krąży stereotyp o tym, że faceci lubią długonogie blondynki. Szczególnie te, które bardzo o siebie dbają i są atrakcyjne. Czy jednak można rozpatrywać to jako prawdę? Sądzę, że nie do końca, bo mimo tego, że istnieje taki stereotyp, to w bardzo wielu przypadkach nie ma on zastosowania.
Czytałem niedawno bardzo ciekawy artykuł na temat tego, jakie kobiety w rzeczywistości lubią faceci, który ukazał się na pewnym blogu o uwodzeniu mężczyzn. Adres tego wpisu to
http://uwotki.blog.pl/jakie-kobiety-lubia-faceci/. Piszę o tym, gdyż dał mi on zupełnie nowe spojrzenie na to zagadnienie. Mimo tego, że autorką tego artykułu jest kobieta.
Nigdy wcześniej nie zastanawiałem się aż tak bardzo nad tym tematem. Nie rozważałem tego, czy wolę "długonogie blondynki", czy może inne dziewczyny. Myślałem nawet, że wszyscy faceci wokół lubią właśnie te stereotypowe dziewczyny. Jednak na chwilę obecną twierdzę, że nie jest to prawdą.
Najlepiej oddać to wszystko stwierdzeniem: "Ilu facetów na tym świecie, tylu wzorców idealnej kobiety można się doszukać". I obecnie wierzę w to, że większość z tych wzorców kobiety idealnej, nie byłoby blondynkami o długich nogach.